Видеообследване на тръбопроводи

Видеообследване на тръбопроводи

Иновациите и високото качество винаги са били в основата на фирмената политика на „Райкомерс Конструкшън“. Компанията непрекъснато инвестира в нови технологии, които оптимизират работния процес и водят до повишаване на качеството на извършената работа. Поредното доказателство за това бе закупуването на Модулна система за инспекция на канали ECO-STAR400 на RAUSCH, която със своите характеристики и аксесоари е единствената по рода си в България.

ECO-STAR400 е модулна система за обследване на канали с диаметри от 135 mm до над 2000 mm, като се използва само една единствена камера и количка (робот) и съответните аксесоари. Цялата система е вградена и монтирана в микробус. Най-ценното е, че системата позволява пълен, подробен доклад на извършената работа и измервания. Също така, с нея е възможно изчисляване на наклони, заснемане на видео клипове и снимки, както и 3D графика на инспектираната тръба, чрез която се показват евентуални деформации. Софтуерът, който се използва е „Pipe Commander“, с него се изчисляват наклоните и 3D графиката. Камерата е изключително здрава и е направена изцяло от алуминий. Разполага с вградени диодни лазери за измерване на диаметър, деформации и повреди на тръбите. Камерата позволява 10x оптично приближение и 12x дигитално. Системата позволява да се работи под вода на дълбочина до 5 m и налягане до 0,5 bar.

Related Posts

Райкомерс спечели златен приз в категория „Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазване на околната среда“

За 14-а поредна година Камарата на строителите в България /КСБ/ проведе класацията за най-добрите компании…Read more

Enter your keyword