Демонстрация студен асфалт

Демонстрация студен асфалт

На 14 май се проведе техническа демонстрация за полагане на студен асфалт с марката “Ratec“. Мероприятието се състоя пред сградата на „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД, която се намира на бул. „Д-р Петър Дертлиев“ 129.

Събитието предизвика голям интерес и множество гости от строителния и водния сектор се събраха на предварително подготвената за целта площадка пред фирмата, въпреки тежките метеорологични условия. Сред присъстващите бяха представители на Камара на строителите в България, Българска асоциация по водите и Съюза на ВиК операторите в България.

Обилният дъжд и хладното време не успяха да попречат на реализацията на събитието, тъй като качествените характеристики на студения асфалт „Ratec” му позволяват да се полага при всякакви метеорологични условия. Той е подходящ за полагане както при ниски, така и при високи температури (от -29 ° до +49° С).  Професионалистите от компанията го доказаха по време на демонстрацията. Също така те показаха, че продуктът е изключително удобен за употреба. Полагането му започна с повърхностна обработка на настилката и изсипване на асфалтовата смес. Уплътняването бе резлизирано посредством малък виброваляк. Дейностите бяха извършени за изключително кратко време, а след нанасянето на асфалта, повърхността бе годна за употреба.

След демонстрацията присъстващите на събитието получиха подробна информация за характеристики на студения асфалт „Ratec”. Продуктът е разработен съвместно канадската фирма McAsphalt Industries. Подходящ е за ремонт на пътища, пътеки и паркинги. Може да бъде прилаган както за запълване на дупки и пукнатини, така и за полагане на цялостна пътна настилка. Едно от най-големите му предимства е, че има същата експлотационна гаранция, както  традиционната гореща асфалтова смес.

Related Posts

Райкомерс спечели златен приз в категория „Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазване на околната среда“

За 14-а поредна година Камарата на строителите в България /КСБ/ проведе класацията за най-добрите компании…Read more

Enter your keyword