BG EN  

Откриване на чешма в гр.Костинброд

Откриване на чешма в гр.Костинброд

На 10 Септември 2016 г. от 10.00 ч. в градинката „Д-р Никола Чилов“ започна официална церемония за откриване на новата чешма, подарък от фирма „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД.

Г-н Трайко Младенов, кмет на община Костинброд поздрави присъстващите, след което бе осъществен водосвет с отец Дамян и накрая се пристъпи към прерязване на лентата. На събитието присъстваха още г-жа Росица Иванова – областен управител на Софийска област, г-н Никола Нитов – управител на „ВиК София-област“ ЕООД, инж. Иван Моллов – Изпълнителен директор на фирма „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет – гр. Костинброд, служители на общинска администрация гр. Костинброд и много граждани.

„Новата придобивка е подарък за нашата община от фирмата, която беше водеща за изграждането на воден цикъл гр. Костинброд. Чешмата не случайно е разположена тук, защото благодарение на общинския съвет, градинката в която се намира, носи името на д-р Никола Чилов. Той е създателят на завода, одухотворил е сърцето на гр. Костинброд, дал е препитание на много домакинства.“ Кметът добави, че има голями амбиции за тази част на града. Тук ще бъде изграден модерен културен център. Цел е сградата на старата баня да претърпи мащабна реконструкция. В нея ще се намира художествена галерия, музейна експозиция, кръжоци и ще бъде предоставена възможност на хората на изкуството да творят.

Чешмата символизира водния цикъл на града. Идеята за нея дойде от предишният кмет на община Костинброд – г-н Милен Димитров, към настоящ момент общински съветник. В разговори с фирмите, осъществили водния цикъл и най-вече с фирма „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД отбелязваме впечетляващо финала на водния цикъл в гр. Костинброд.

Г-жа Росица Иванова благодари за поканата да участва в поредния прекрасен празник в община Костинброд и добави, че това е „черешката на тортата“ в проекта за изграждане на воден цикъл гр. Костинброд.

Един труден проект за гр. Костинброд остава в миналото като изпитание и за общината и за фирмите изпълнители.

Прочетете още

Райкомерс спечели златен приз в категория „Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазване на околната среда“

За 14-а поредна година Камарата на строителите в България /КСБ/ проведе класацията за най-добрите компании…Прочети

Въвдете ключова дума