Първа копка в Свиленград

Първа копка в Свиленград

На 04.10.2013 г. се състоя официална церемония по стартирането на изграждането на канализационната мрежа в свиленградския кв. „Капитан Петко Войвода” по проекта „Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в гр. Свиленград“.

Първата копка бе направена от ръководителя на управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда” Малина Крумова, кмета на града инж. Георги Манолов и генералния директор на „Райкомерс Конструкшън“ Благой Козарев. На събитието присъстваха още народният представител Жара Пенева, заместник-областният управител Иван Станчев, председателят на ОбС-Свиленград Георги Еленков и началникът на ВиК Хасково Атанас Бързев.

По време на реализацията на проекта ще бъде изградена 21 км канализационна мрежа, обхващаща целия квартал и ще бъдат реконструирани водопроводи с дължина 13 км. Ще бъдат изградени и две заустващи съоръжения, както и две нови канални помпени станции. Съществуващата помпена станция на левия бряг на река Марица ще бъде напълно реконструирана и модерно оборудвана. Очаква се строителството да завърши до края на 2014 година.

Related Posts

Райкомерс спечели златен приз в категория „Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазване на околната среда“

За 14-а поредна година Камарата на строителите в България /КСБ/ проведе класацията за най-добрите компании…Read more

Enter your keyword