Екипи на „Райкомерс Конструкшън“ подмениха три крана с тегло над 9 тона в резервоар в „Модерно предградие“

Екипи на „Райкомерс Конструкшън“ подмениха три крана с тегло над 9 тона в резервоар в „Модерно предградие“

Екипи на „Райкомерс Конструкшън“ подмениха три спирателни крана с диаметър 800 и общо тегло над 9 тона в сухата камера на резервоар „Модерно предградие“ в гр. София. Съоръжението снабдява с питейна вода голяма част от ж.к. „Люлин“, както и кварталите „Красна поляна“ и „Западен парк“. Монтажът, част от планова подмяна по съоръжения на „Софийска вода“, бе направен на 16.05.2018 г. за рекордно кратко време. Благодарение на скоростните действия на екипите пускането на водата на 12 000 домакинства в „Люлин“, бе извършено 4 часа по-рано от планираното.

За едва 6 часа две бригади от направление ВиК строителство и поддръжка в сътрудничество с екип на Външно водоснабдяване към „Софийска вода“ успяха да подменят старите амортизирани крановете с нови. Спирането на водата, съпътстващо такава монтажна дейност, отнема от 10 до 20 часа. За намаляване на този времеви отрязък, служителите на „Райкомерс Конструкшън“ направиха предварителна подготовка. На 15.06.2018 г. екип от опитни водопроводчици заедно с висококвалифицирани заварчици отстранява старите ръждясали болтовете на крановете и на тяхно място поставя нови. Тези предходни действия са намалили значително работата по демонтажа на крановете в деня на фактическата смяна.

Опитните специалисти от фирмата не за първи път се сблъскват такава дейност. През миналата година „Райкомерс Конструкшън“ подменя с нови 20 спирателни крана с диаметър 800 и множество такива с по-малък размер. Към момента бригади работят и по ул. „Граф Игнатиев“ и „Солунска“ в гр. София, където предстои да бъдат сменени всички стари кранове. Тези монтажи са по възлагания на „Софийска вода“ и целят подобряване на инфраструктурата на Столицата, което е основен приоритет и на „Райкомерс Конструкшън“.

По повод подмяната в резервоар „Модерно предградие“ „Софиска Вода“ отправи специални благодарности за „добрата организация на работата“ на служителите на своя дългогодишен партньор „Райкомерс Конструкшън“.

Related Posts

Райкомерс спечели златен приз в категория „Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазване на околната среда“

За 14-а поредна година Камарата на строителите в България /КСБ/ проведе класацията за най-добрите компании…Read more

Enter your keyword