Официално приключи проектът в гр. Костинброд

Официално приключи проектът в гр. Костинброд

На 8 септември с официална церемония беше открита пречиствателна станция за отпадъчни води и обновена и модернизирана канализационна и водопроводна мрежа в град Костинброд. „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД е част от консорциума, изпълнил проекта.

На откриването присъстваха министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, народни представители, кметът на града и представители на компаниите, изпълнили проекта.

Проектът е на стойност малко над 97 млн. лв. и включва изграждане на пречиствателна станция, водопроводна и канализационна мрежа и удълбочаване на реките. Финансирането е от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от Държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, и от бюджета на Община Костинброд.

„Горд съм, че такъв огромен проект беше извършен в срок и без финансови корекции. Най-важното в случая е не колко пари са вложени в проекта, а до колко хора ще достигнат ползите от него. Като представител на строителите гарантирам, че съоръженията ще се ползват дълго и безаварийно от жителите на общината.“, каза инж. Иван Моллов, изпълнителен директор на „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД, при прерязване на лентата на обекта. 

Related Posts

Райкомерс спечели златен приз в категория „Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазване на околната среда“

За 14-а поредна година Камарата на строителите в България /КСБ/ проведе класацията за най-добрите компании…Read more

Enter your keyword