„Райкомерс Конструкшън“ използва уникална по рода си машина

„Райкомерс Конструкшън“ използва уникална по рода си машина

„Райкомерс Конструкшън“ ЕАД реализира поредния си проект успешно, използвайки за първи път иновативната технология със специализирана  хидравлична преса за безизкопно полагане, която предоставя възможност за работа на големи дълбочини и с диаметри до 2000 мм. 

Обектът в близост до Летище София,  по възлагане на частен инвеститор, бе реализиран благодарение на доброто сътрудничество на няколко направления. Екипната работа и проявеният професионализъм на служителите на Райкомерс Дрилинг, на заварчиците от Ремонтно-монтажна складова база и  на направление Капитално строителство доведе до отличните резултати. По време на реализацията на проекта бяха изградени 93 м канализация по бул. „Брюксел“, като 37 м от тях бяха положени в обсадна стоманена тръба. 209 м бяха положени по открит способ. Бяха изградени и три нови противопожарни хидранта, сградно водопроводно отклонение и сградно канализационно отклонение за новата административна сграда на Възложителя.

За успешното завършване на проекта беше необходимо да се работи на две смени в продължение на цели 15 дни без прекъсване. Екипът на Ивайло Иванов в състав – Юри Христов, Георги Ангелов, Владимир Никленов, бе поставен пред сериозни предизвикателстви при монтажните работи по стоманените тръби. – наличието на подпочвени води. Също така имаше и несъответствие в кадастралния план, което се отрази при полагането на обсадната тръба, която се намираше на дълбочина 5,5 метра, а съществуващият колектор, в който трябваше да се заусти бе на 7,2 метра. Въпреки неблагоприятните обстоятелства всички дейноти по проекта бяха завършени в срок и с подобаващото за фирмата качество.

Реализацията на обекта бе голям успех за „Райкомерс Конструкшън“. Служителите на фирмата за пореден път доказаха, че дори и в ситуация на работа с нова технология, прецизността, високото качество и ефективността са достижим резултат.

Related Posts

Райкомерс спечели златен приз в категория „Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазване на околната среда“

За 14-а поредна година Камарата на строителите в България /КСБ/ проведе класацията за най-добрите компании…Read more

Enter your keyword